Trivselregler

För att alla ska trivas måste vi hjälpas åt att ta god hand om våra hus och området. Vi har formulerat regler för vad som gäller i stugorna, se även anslagstavlan som sitter i stugan.

I området följer vi de gemensamma regler som gäller i Snasahögarnas fritidsby.

Alla vill komma till en fräsch och välstädad stuga. Därför ska vi lämna stugorna i gott skick.

Rökning är inte tillåten inomhus. Kasta inte fimpar i naturen utan samla i en burk och släng i soporna.

Under grillsäsongen rekommenderar vi uteplatsen längs Snasahögsvägen. Där finns en grilltunna, bord och bänkar och ofta finns ved (diverse bråte) att tillgå. Annars tar ni med själva. För er som grillar vid stugorna se till att askan brinner ner ordentligt och släng i naturen dagen efter. Kol eller briketter som inte brunnit ner skall behandlas som vanliga sopor och slängs i sophuset.

Det är inte tillåtet att använda husets filtar eller andra möbler utomhus. Använd lakan och örngott för att skydda sängkläderna.

Beställa städservice

För dig som vill ha hjälp med städningen finns möjlighet att beställa det. Beställningen ska göras senast en vecka innan avfärd. Kostnad: 1000 kronor per stuga.

Kontakta Anna Duvdahl
Telefon: 070-235 10 22

Husdjur

Med hänsyn till de som har någon form av allergi har vi ett par stugor där husdjur inte får vistas. För övriga stugor ber vi er med husdjur att städa extra noga och se till att de absolut inte får vara i sovrummen eller i sofforna. Anlita gärna Anna Duvdahl för städning.

Vatten

Det är absolut förbjudet att spola ner annat än toalettpapper i toaletten. Föremål som bindor kan orsaka stopp i avloppsledningarna. Doftbehållare är förbjudna i toaletterna.

Häll inte ut olja och fett i vasken eller avloppet. I stället tömmer du fettet i plastdunkar som finns i sophusen. Anläggningen för rening av avloppsvattnet saknar kemisk rening och klarar därför inte fetter.

Ge nästa gäst en bra start

Lämna gärna kaffefilter, hushållspapper, toapapper, diskmedel och en fräsch disktrasa till gästen som kommer efter dig.

Parkering

För boende på Stråten under vintersäsongen gäller att använda markerade parkeringar intill nedfarten. Felparkerade bilar blockerar annars vägen för snöröjningsfordonen. Parkera inte på körbanan!