Praktiskt

Här samlar vi praktisk information om stugorna. Hör gärna av dig om du saknar någon information.

Kom och lämna i tid

Du har tillgång till stugan från lördag klockan 15.00 till lördag klockan 11.00.

Innan du åker hem

Innan du lämnar stugan ska du fylla i en checklista. Checklistan hittar du på bordet i stugan när du anländer. Uppgifterna hjälper oss att ha koll på hur stugorna används och vad som behöver åtgärdas. De är också ett underlag för stugfogdens arbete. Obs  – vid allvarligare fel, se felanmälan.

Checklistan ska finnas på köksbordet vid ankomst. Saknas den?
Kontakta stugvärden

Se till att det finns hushållspapper, toapapper, diskmedel och en fräsch disktrasa när du lämnar.

Felanmälan

Om något gått sönder eller vid allvarligare fel, till exempel ett trasigt kylskåp – anmäl det direkt till styrelsens mejladress: stor.lillsnasen@gmail.com

Akuta händelser

Om du är i Handöl och upptäcker skador eller får problem i huset kontaktar du i första hand vår stugfogde som  beställer hantverkare eller snöskottning om det behövs.

Om du råkar bli av med nyckeln under din vistelse i Snasahögarna finns extra nyckel att låna hos stugfogden, mot en ersättning på 50 kronor.

Kontakt

Avfall

Hus för avfallshantering i Snasahögarnas fritidsbyDu kan lämna hushållssopor på tre ställen i området. Det närmaste för oss är sopboden på infartsvägen.

  • I soprummet kan du lämna brännbara sopor samt glas. Här finns också plastdunkar för olja och fett. Följ instruktionerna som finns uppsatta.
  • OBS – du kan inte lämna förpackningar av metall och plast i soprummet. De tar du med dig till närmaste återvinningsstation.
  • Nyckel behövs till soprummen. Den är fäst i en tennisboll och hänger i entrén/farstun i varje hus.

Övrigt avfall

Tidningar, kartong och glas kan lämnas bakom Hanriis café i Handöl. Återvinningsstationer finns också i Duved och i Åre där du även kan lämna dina plast- och metallförpackningar.

Miljöfarligt avfall och det som inte är förpackningar lämnas på en återvinningscentral, ÅVC. Den närmaste finns i Brattåsen ca 4 km väster om Enafors. För information om öppettider med mera, se länken:

Avfall & återvinning, Åre kommun

Vatten

Det är absolut förbjudet att spola ner annat än toalettpapper (och det som kommer ur kroppen) i toaletten. Föremål som bindor kan orsaka stopp i avloppsledningarna. Doftbehållare är förbjudna i toaletterna.

Häll inte ut olja och fett i vasken eller avloppet. I stället tömmer du fettet i plastdunkar som finns i sophusen. Anläggningen för rening av avloppsvattnet saknar kemisk rening och klarar därför inte fetter.

  • Låt olja och fett i stekpannan svalna, torka därefter ur med hushållspapper.
  • Vid större mängder olja, förvara i plastflaska och häll över i dunk som finns i soprummet.

Uppvärmning och el

Vid avfärd, sänk termostaten till ’låg’ och stäng tilluftsventilerna i bastun.

Tänk på att bastun inte kan användas samtidigt som ugn, spis eller torkskåp. Det leder oftast till att en huvudsäkring går.

Parkering

Använd markerade parkeringar. Det är särskilt viktigt på vintern när felparkerade bilar blockerar vägen för snöröjningsfordonen. Parkera inte på körbanan!

Postadress

Vill du eftersända din post eller dagstidning under vistelsen? Använd följande adress:

Getvalen alt Stråten + gatuadress
Handöl
837 71 DUVED

Förråd

I förrådet i stugorna finns plats att förvara skidor, pulkor och annat skrymmande under tiden du vistas i stugan. Lämna inte prylar i förrådet.

Ved

Stugorna är inredda med Handöl braskaminer. Veden står du själv för.

Mobiltäckning

Bredband saknas, du behöver därför använda ditt mobilabonnemang för att surfa. Alla mobiloperatörer erbjuder bra täckning i området.

Mobiltäckning i stugorna