Trivselregler

För att alla ska trivas måste vi hjälpas åt att ta god hand om våra hus och området. Vi har formulerat regler för vad som gäller i stugorna. I området följer vi de gemensamma regler som gäller i Snasahögarnas fritidsby.

För alla, även allergiker

Många är allergiker. Djur får inte vara i sovrummen eller i soffan. Tänk på att städa extra noga. Katter får inte vistas i stugan.

Rökning är inte tillåten inomhus. Kasta inte fimpar i naturen utan samla i en burk och släng i soporna.

Vårda det vi äger

Lämna stugan som du hade velat möta den – välstädad. Som stöd när du städar finns en checklista i huspärmen som finns i stugan.

Det är inte tillåtet att använda husets filtar eller andra möbler utomhus. Använd lakan och örngott för att skydda sängkläderna.

Vatten

Det är absolut förbjudet att spola ner annat än toalettpapper (och det som kommer ur kroppen) i toaletten. Föremål som bindor kan orsaka stopp i avloppsledningarna. Doftbehållare är förbjudna i toaletterna.

Häll inte ut olja och fett i vasken eller avloppet. I stället tömmer du fettet i plastdunkar som finns i sophusen. Anläggningen för rening av avloppsvattnet saknar kemisk rening och klarar därför inte fetter.

Parkering

Använd markerade parkeringar. Det är särskilt viktigt på vintern när felparkerade bilar blockerar vägen för snöröjningsfordonen. Parkera inte på körbanan!

Ge nästa gäst en bra start

Lämna hushållspapper, toapapper, diskmedel och en fräsch disktrasa till gästen som kommer efter dig.